Plattfot

Plattfot er ikke nødvendigvis et problem. Personer med en flat fot (eller i motsatt fall- en svært buet fot) som er smertefull, vil i mange tilfeller ha nytte av behandling, da personene ofte i tillegg har sekundære plager i ankler, knær, hofte og rygg. Årsakene til plattfot er mange, men inaktivitet og overvekt er faktorer som medfører mekaniske forandringer i foten. Musklene i ankelleddet og mediale lengdebue er ofte for svake og gir etter for tyngen og mottrykket som kommer fra skoen og bakken.  Flate føtter er ofte en årsak til akillessmerter, hælspore og plantar fascitt.

Behandling kan være opptrening av muskulaturen i ankelleddet og mediale bue og mange vil ha nytte av å få korrigert dysfunksjoner i fotens ledd. Flate føtter er ofte forbundet med  ” os naviculare” dropp. En kyndig terapeut kan være til hjelp for å diagnostisere og behandle dysfunksjoner som er forbundet med flat fot.

En støtabsorberende innleggssåle med god hælkappe og god støtte for den mediale lengdebue, vil i mange tilfeller kunne redusere primære smerter i foten og sekundære plager i knær, hofter og rygg.

Kopirett © 2011 OneSole AS. Alle rettigheter reservert | Utviklet av Cateno AS